Следвайте Гласове в ТелеграмВ Русия е задържан зам.-шефът на Генщаба, отговарящ

...
Следвайте Гласове в ТелеграмВ Русия е задържан зам.-шефът на Генщаба, отговарящ
Коментари Харесай

Арестуваха зам.-началникът на руския Генщаб заради корупция

Следвайте " Гласове " в Телеграм

В Русия е арестуван зам.-шефът на Генщаба, отговарящ за връзките генерал-лейтенант Вадим Шамарин, заяви УНИАН, базирайки се на " Комерсант ".  Той е обвинен за взимане на рушвет в изключително огромни размери и в дома му е осъществен обиск. 

Генерал-лейтенант Вадим Шамарин, шеф на основното ръководство за връзки на съветските въоръжени сили и заместник-началник на Генералния щаб, е задържан по дело за рушвет, оповестиха за РИА Новости от 235-ия гарнизонен боен съд.

" Съдът почете настояването на следствието за избор на мярка за неотклонение под формата на задържане под стража за Вадим Шамарин ", съобщи осведомен с следствието пред Риа Новости.

Генералът е обвинен в приемане на рушвет в изключително огромни размери.

През последните седмици няколко високопоставени военни се озоваха в следствените арести. На 13 май стана известно за задържането на началника на основното ръководство по личния състав на Министерството на защитата Юрий Кузнецов, а на 17 май съдът арестува някогашния пълководец на 58-ма войска Иван Попов. Първият е упрекнат във взимане на рушвет в изключително огромни размери, съгласно източника става въпрос за 30 млн. рубли, а вторият - в машинация.

Освен това на 23 април е арестуван Тимур Иванов, заместник-началник на Министерството на защитата, който е направлявал военния строителен комплекс. Той е упрекнат в предоставяне на рушвет в огромни размери и е задържан до 23 юни. Според юриста му Мурад Мусаев Иванов е упрекнат в подкупи на стойност към един милиард рубли и е отхвърлен от служба.

Източници: " 24 часа ", РИА Новости

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР